Badrumsrenovering Linné


Riktigt fräscht badrum, enkelt men väldigt snyggt

Renovering av badrum i Lindome
Huset vi kom till var i stort behov av renovering, framför allt badrummet. Vi gick igenom med kunden olika tankar och lösningar men även design. Detta skulle senare komma att bli en enorm transformation, det nya badrummet gentemot det befintligga.


Vedum

Massagebadkar blir bara populärare för varje år som går. Troligen är det relaterat till den ökade hälso och spatrend som utvecklats under flera år. Massagebadkaret är en mycket god investering i livskvalitét och inte minst för hälsan. Det är inte bara skönt och avslappnande att spendera en stund i ett massagebadkar efter en lång dag på jobbet. Det är även hälsofrämjande. Att se till att man har tid för ett massagebad gör att man varvar ner och reducerar stressnivåerna medan man tar hand om sig själv. Nu finns det massagebadkar i de flesta prisklasser, även relativt billiga massagebadkar.


Massagbadkar

Att sitta i ett massagebadkar ger förstås en helkroppsmassage av de mjuka vattenstrålarna, men det finns en rad andra fördelar med att tillbringa en stund i ett massagebadkar. En lång kedja av hälsofrämjande processer aktiveras i kroppen när du sjunker ner i badkaret och låter stressen sjunka undan.

När din kropp befinner sig under vatten i ett bubbelbad så förändras tyngdkraften vilket leder till att en del av det blod som normalt finns i dina ben rör sig upp mot hjärtat och de stora blodkärlen. Hjärtat får 35 procent mer blod att pumpa runt. Syretillförseln till alla kroppens delar förbättras. Ju mer syre, desto mer energi får du. När blodet tvingas upp från benen till hjärtat och lungorna så stimuleras njurarna att öka urinproduktionen vilket innebär att kroppen gör av med mer giftiga ämnen och avfallsämnen än normalt. Massagestrålarna frigör också lymfa som är bunden i kroppen och hjälper den fram till lymfkörtlarna där avfallsämnen, mikroorganismer och vätska bryts ner.

För dig som samlar på dig vatten och ofta har tunga ben så kommer en stund i ett massagebad att göra att du känner dig bättre, lättare och mer avslappnad. Andningsmusklerna får träna när du sitter i massagebadet – i vatten kan man nämligen inte göra så djupa in- och utandningar som man kan göra på marken, på grund av vattnets tryck mot bröstkorgen. Ett bad i massagebadkar frigör också välbefinnande hormoner och dessutom bildar sköldkörteln mer av hormonet thyroxin som sätter fart på kaloriförbränningen. Leder och muskler blir mjukare och smidigare och olika spänningssmärtor i kroppen kan reduceras eller försvinna helt under badet.


Fresch Intellivent

Badrummet blev som ett litet spa. Vi installerade även dimbara spotligts som gör upplevelsen ytterliggare lyxig. Fuktstyrd fläkt från Fresh monterades och installerades. En badrumsfläkt är en nödvändighet i de flesta badrum. Badrumsfläkten för snabbt bort fuktig luft från rummet, en luft som ersätts med torr och frisk luft. Det minskar risken för fuktskador i huset rejält. Samtidigt minskar problematiken med att sminka sig och raka sig direkt efter en dusch. Den immiga spegeln blir nämligen ett minne blott när kondens inte lägger sig som en våt filt på väggar och tak.