Badrumsrenovering Mölndal


Stilrent badrum, vitt kakel på väggar och grått klinker på golv

Renovering av badrum i Bifrost, Mölndal
Befintligt badrum hade sett sina ljusare dagar och var även något deprimerat. Vi misstänkte att asbest fanns i fix och fog så vi skickade en platta till Sahlgrenska på analys. En vecka senare fick vi det bekräftat, asbest fans i fix och fog.
Vi anlitade en behörig underleverantör för asbestsanering och tre dagar senare var asbestsaneringen klar och vi kunde fortsätta med renoveringen.Badkar och tvättmaskin

HUR VET JAG OM DET FINNS ASBEST I BADRUMET?
Asbest förbjöds 1976, är ditt badrum byggt därefter bör det vara fritt från asbest. Badrum byggda på 50-, 60-, och 70-talet kan ha asbest i fix, fog, plastmattor, lim, ventilationskanaler, isolering och tätning. Asbest användes även som tillsatsmedel i bland annat fästmassa och fog, varför det inte går att utesluta asbest i en hel fastighet bara för att det inte fanns i ett badrum. En analys kostar ca 600 kronor och ger svar på förekomst av asbest.

ÄR DET FARLIGT MED ASBEST I BADRUMMET?
Inte så länge asbest är bundet i materialet. Vid rivning frigörs dock asbestfibrer i luften, vilken fastnar i lungorna och kan ge cancer och andra otäcka åkommor. 


Ikea

Kunden valde en budgett renovering av badrummet. Kakel från Bauhauss, möbler från Ikea men resultatet blev fint. Kunden valde badkar framför dusch vilket av många ses som rena rama lyxen med att få bada badkar! Att få komma hem trött och frysen efter en hård dag på jobbet och bara få krypa ner i ett varmt bubbelbad. När man badar badkar kan man ligga och filosofera över livet vilket man nästan aldrig gör när man tar en dusch. Allt har sin charm.


Vågigt kakel